De gemeente Woerden is van plan een groot aantal bomen te kappen onderaan de helling bij Hogewal en Torenwal, in verband met een veronderstelde kans op gedeeltelijk instorten van de wal. Er zou op de waterlijn een beschoeiing moeten komen, waarvoor bomen gekapt moeten worden. In het AD en in Kontakt is de afgelopen dagen aandacht besteed aan deze plannen.

Het Biodiversiteitsteam Woerden, IVN en KNNV zijn zeer bezorgd over de consequenties van dit project voor de natuur. Het belang van de bomen voor de lokale biodiversiteit en voor de daar levende dieren (vleermuizen!) wordt niet meegenomen in de afweging. Het is ook de vraag of maatregelen zo urgent zijn als de gemeente doet voorkomen. Alternatieven zijn nog onvoldoende onderzocht.

Onze volledige reactie is hier te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *